Site Rengi

İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojilerine KOBİGEL Desteği

13.08.2020
3.077

KOSGEB her yıl çağrıya çıktığı KOBİ Gelişim Destek Programı, yani KOBGİGEL ile imalat sanayinde firmaların üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerinden yararlanma düzeylerinin arttırılması için destek verecek. Desteklecek sektörler ise NACE REV 2 kodu ile duyurulmuştu. HTE Endüstriyel Kontrol firmamızın uzmanlık alanı endüstriyel robot geliştirmektir. Hedef sektörümüz ise metal döküm sanayidir.

kobigel metal döküm sektörü, endüstriyel robot
Dijitalleşme

KOBİGEL Proje Konuları Nelerdir?

İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’ler aşağıda listelenen 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek / uygulamak / uyarlamak için proje sunabilecektir. İşte proje konuları ;

  1. Büyük verinin analitik yöntemlerle işlenmesi ve imalat sanayinde kullanımı
  2. İmalat sanayinde nesnelerin İnterneti
  3. İmalat sanayinde endüstriyel robot teknolojileri
  4. İmalat sanayinde akıllı sensör teknolojileri
  5. Yapay zekaya dayalı siber fiziksel akıllı fabrika sistem ve bileşenleri
  6. İmalat sanayinde siber güvenlik
  7. İmalat sanayinde akıllı ve esnek otomasyon sistemleri
  8. İmalat sanayinde arttırılmış gerçeklik / sanal gerçeklik teknolojileri

Metal Döküm Sanayiine KOBİGEL Desteği

KOSGEB tarafından çağrıya çıkılan 2020-02 proje teklif çağrısına göre KOBİ’lerin dijitalleşmeleri yönünde destek sağlanacaktır. Bu şekilde üretim hızlarını, etkinliklerini ve verimlilikleri arttırılmaya çalışılacaktır. Bu kapsamda iş süreçlerine adapte edilecek teknolojinin işletmedeki mevcut makine-teçhizat-bilişim donanımı ile çalışması halinde işletmede verimlilik artışı ve süreçlerde dijitalleşmeyi sağlaması, yine adapte edilecek /uygulanacak/uyarlanacak teknolojinin yeni makine-teçhizat-bilişim donanımı ile verimli şekilde çalışabilecek olması ve bunun açıklanması durumunda, proje kapsamında yeni makine – teçhizat- bilişim donanımı satın alınması destek kapsamındadır.

NACE REV 2 sınıflandırmasında bir çok alan bulunmaktadır. Metal Döküm Sanayi’de bu sınıflandırmada yerini almaktadır. Metal döküm sektöründe özellikle kullanılan endüstriyel robotlar ;

  1. Kepçe Robotu
  2. Parça Alma Robotu
  3. Kalıp Yağlama Robotu’dur.

Yerli teknoloji geliştiriciler ile çalışılması halinde ise KOSGEB açısından daha değer verilecek ve proje avantajlı konuma geçirilecektir.

HTE Endüstriyel Kontrol firması olarak kepçe alma robotu, parça alma robotu, kalıp yağlama robotu ve diğer endüstriyel robot teknolojilerinde imalat sanayindeki müşterilerine hizmet sağlamaktadır. Yerli teknoloji geliştirici olan HTE, profesyonel ekibi ile firmanıza değer katacak ürünler geliştirmektedir.

Desteklenecek Proje Giderleri

Yazılacak proje kapsamında bir çok kalem KOSGEB tarafından desteklenecektir. Bunlar;

  1. Personel giderleri
  2. Makine teçhizat giderleri
  3. Yazılım giderleri
  4. Hizmet alım giderleri’dir.

Destek oranı personel dışındaki giderler için %60’dir. Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin %30’u geri ödemesiz destek ve %70’i teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenecektir.

Çağrı Süreci

Proje başvuruları 22 Temmuz itibari ile başlamıştır. Toplam 58 günlük bir proje yazım zamanı bulunan süreçte, 17 Eylül’e kadar proje başvurularının tamamlanmış olması gerekmektedir. Sonrasında kontrol süreci 21-27 Eylül tarihleri arasında, kurul değerlendirmesi ise 15-25 Ekim, sonrasında 5-22 Kasım 220 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Kabul edilen projeler 30 Kasım 2020’de ilan edilecektir.

HTE, Genişletilmiş Ürün Geliştirme Tekniği İle İnovatif Ürünler Geliştiriyor

Ürün geliştirme, fikirden ticarileşmeye, oradan ürünün pazardaki ömrünü tamamlayana kadar bütün süreci kapsayan, geniş, multi disiplin çalışmayı gerektiren, metodolojik bir süreçtir. HTE, bu süreçte inovatif özellikli ürünler, yeni ürünler ve müşterilerine değer katacak ürünler geliştirmekte ve pazar sunmaktadır. Geliştirme sürecinde uzman ekibi ve ayrıca Akademik İşbirlikleri ile çalışmaktadır.

Ürün geliştirme sürecinde öz ürün, somut ürün ve genişletilmiş ürün adımları bulunmaktadır. Öz ürün ortaya koyduğunuz üründür, onu markalaştırarak, kalite derecesi, ambalaj gibi özellikler devreye sokarak somut ürün seviyesine çıkartmış oluruz. Ürünün teslimi, kurulumu, garantisi, satış sonrası hizmetleri gibi alanları eklediğimizde ise genişletilmiş ürün adımına geçmiş oluruz. Yani üretilen ürüne sahip çıkma ve arkasında durmadır.

KOBİGEL Desteği İle Metal Döküm Sektöründe Endüstriyel Robotlar Edinin

Özellikle yerli teknoloji geliştiricilerle yapılan işbirliklerine değer veren yeni KOBİGEL desteği ile, metal döküm sektörüne yönelik cihazlarınızı projelendirerek üretimlerimiz olan endüstriyel robotlara sahip olabilirsiniz. Geliştirme süreçlerinde sizlerin beklentileri ve görüşlerine göre konsept tasarım, sonrasında tasarım, tasarım doğrulama, prototip ve test işlemleri ile bütün Ür-Ge süreçlerinden geçirip sizlere teslim edeceğimiz ürünlerin büyük bir kısımı KOSGEB’den hibe olarak veya geri ödemeli kredi ile alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bize ulaşın.

Ziyaretçi Yorumları (1)